BIBO F1 Padlizsán palánta

A kép csak illusztráció

BIBO F1 Padlizsán

Hófehér padlizsán. Különlegesség.

Kiszerelés

9 cm-es cserépben.

Cserepenként 1 db. erős, edzett BIBO F1 padlizsán palánta.

Napigényes növény

Rendszeres öntözést igényel

Ültetés: márciustól – júniusig

Ár (bruttó)

Kapható

Megjegyzés

A növény jellemzői

A Bibo F1 egy hófehér színű, különleges padlizsán. Korai, kiültetés után 60 napra kezd teremni. A növény erőteljes vázszerkezetű, magas. Gyökérzete erőteljes, szerteágazó.

A termések mérete 250-300 gramm közötti. Elsősorban grillezésre ajánlom!

Igények és ellenállóság

A padlizsán egy könnyen termeszthető zöldség. Kis odafigyeléssel bárki sikeresen próbálkozhat vele. Hőigénye magas, így elsősorban hajtatott körülmények között érdemes termeszteni, de szabadföldben, házikertben is egyszerűen termeszthető.

A padlizsán termesztésétől sokan tartanak, elsősorban azért, mert a Magyarországon beszerezhető padlizsán vetőmagok és palánták nagyon messze állnak az elvárható minőségtől.

A magyar vetőmag gyártók által forgalmazott padlizsán vetőmagokkal már mi is többször pórul jártunk. Többszöri kísérletezés után végleg lemondtuk a magyar fajták neveléséről. Hazai helyett kénytelenek vagyunk külföldről származó vetőmagból nevelni a palántáinkat. Szerencsére kiváló, valóban prémium minőségű hibrideket találtunk, amelyek minden várakozásunkat felülmúlják.

Napfényes helyre ültessük! A könnyen melegedő, jó szerkezetű talajt kedveli. A rendszeres tápanyag ellátást és öntözést meghálálja.

Ajánlott növénysűrűség: 2-3 padlizsán palánta /m2

Rezisztencia

Magas fokú ellenálló képességgel rendelkező hibrid

További palántáink