CSERESZNYE Paprika palánta

A kép csak illusztráció

CSERESZNYE Paprika

Az igazi magyar méregerős paprika.

A Cseresznye paprika egy korai, erősen csípős fajta. Jól tűre a kedvezőtlen termesztési feltételeket is. A termések átmérője 25-30 mm. Kezdő kertészeknek is ajánlom a könnyű termeszthetősége miatt.

Kiszerelés

7x7cm-es cserépben.

Cserepenként 1 db. erős, edzett CSERESZNYE paprika palánta.

Napigényes növény

Rendszeres öntözést igényel

Ültetés: márciustól – júniusig

Ár (bruttó)

Kapható

Megjegyzés

A növény jellemzői

A Red Cherry egy nagyon bőtermő, erős növekedési erélyű, determinált cseresznye típusú koktélparadicsom. Bogyói kerekdedek, édesek, 15-20 gramm átlagsúlyúak. Nagyon bőtermő fajta. Elsősorban friss fogyasztásra ajánlott fajta.

Igények és ellenállóság

Az egyik legegyszerűbben termeszthető zöldségünk a paprika. Emiatt a paprika palánták ültetését és gondozását kezdő kertészeknek is ajánlom! Házikertben, fóliasátorban vagy üvegházban egyaránt könnyen és eredményesen termeszthető.
Napfényes helyre ültessük! A könnyen melegedő, jó szerkezetű talajt kedveli. A rendszeres tápanyag ellátást és öntözést meghálálja.

A Cseresznye Paprika hajtatásra, szabadföldi és balkonládás termesztésre egyaránt alkalmas. Szabadföldi kiültetése május elejétől ajánlott. Fűtött és fűtetlen fóliasátorba vagy üvegházba márciustól július elejéig ültethető.
Nem igényel támrendszert.

Ajánlott növénysűrűség: 5-6 paprika palánta /m2

Rezisztencia

Jó stressztűrő képességgel rendelkezik

További palántáink