HÉTVEZÉR F1 Paprika palánta

A kép csak illusztráció

HÉTVEZÉR F1 Paprika

Húsos TV paprika.

Kiszerelés

9 cm-es cserépben.

Cserepenként 1 db. erős, edzett HÉTVEZÉR F1 paprika palánta.

Napigényes növény

Rendszeres öntözést igényel

Ültetés: márciustól – júniusig

Ár (bruttó)

Kapható

Megjegyzés

A növény jellemzői

A Hétvezér F1 egy erős növekedésű, középhosszú ízközű TV (tölteni való) paprika. Hatalmas termőképességű, nagyon nagy termésű, ízletes paprika hibrid.

Folytonnövő, csüngő, kúp alakú, szép fehér, fényes, rendkívül vállas és nagy bogyójú édes paprika. A termések átlagsúlya: 130-170 gramm. Szedésre éretten fehér, teljesen beérve piros színű.

Igények és ellenállóság

Az egyik legegyszerűbben termeszthető zöldségünk a paprika. Emiatt a paprika palánták ültetését és gondozását kezdő kertészeknek is ajánlom! Házikertben, fóliasátorban vagy üvegházban egyaránt könnyen és eredményesen termeszthető.

Napfényes helyre ültessük! A könnyen melegedő, jó szerkezetű talajt kedveli. A rendszeres tápanyag ellátást és öntözést meghálálja.

A Hétvezér F1 hajtatásra és szabadföldi termesztésre egyaránt alkalmas hibrid. Szabadföldbe ültetve az intenzív termesztés fajtája is lehet. Szabadföldi kiültetése május elejétől ajánlott. Fűtött és fűtetlen fóliasátorba vagy üvegházba márciustól július elejéig ültethető.

Felkötözve egy vagy kétszálas metszéssel, illetve kordon mellett metszetlenül termeszthető legeredményesebben.

Hajtatásban 4-5, szabadföldi termesztésben 5-6 tövet ültessünk négyzetméterenként.

Rezisztencia

A dohánymozaik vírussal (TMV) szemben a legmagasabb szintű toleranciával rendelkezik. Kalcium hiányra nem érzékeny. Stressztűrű- és megújuló képessége magas.

További palántáink