DÁLIA F1 Padlizsán palánta

A kép csak illusztráció

DÁLIA F1 Padlizsán

Sötétlila padlizsán.

Kiszerelés

9 cm-es cserépben.

Cserepenként 1 db. erős, edzett DÁLIA F1 palánta

Napigényes növény

Rendszeres öntözést igényel

Ültetés: április-május

Ár (bruttó)

Kapható

Megjegyzés

A növény jellemzői

A DÁLIA F1 padlizsán egy kiváló padlizsán hibrid. Kiültetéstől számítva 65-75 napon belül terem. A termések megnyúlt csepp alakúak, hatalmas méretűek. A termések átlagsúlya 1 kg, de a nagyobb termések súlya elérheti a 1,5 kg-ot is. A termések színe feketébe hajló sötét lila. A növény 60-70 cm magas. Akár 10-15 termést is teremhet tövenként. A magas hőmérsékletet jól bírja.

Igények és ellenállóság

A padlizsán egy könnyen termeszthető zöldség. Kis odafigyeléssel bárki sikeresen próbálkozhat vele. Hőigénye magas, így elsősorban hajtatott körülmények között érdemes termeszteni, de szabadföldben, házikertben is egyszerűen termeszthető.

A padlizsán termesztésétől sokan tartanak, elsősorban azért, mert a Magyarországon beszerezhető padlizsán vetőmagok és palánták nagyon messze állnak az elvárható minőségtől.

A magyar vetőmag gyártók által forgalmazott padlizsán vetőmagokkal már mi is többször pórul jártunk. Többszöri kísérletezés után végleg lemondtuk a magyar fajták termesztéséről. Hazai helyett kénytelenek vagyunk külföldről származó vetőmagból nevelni a palántáinkat. Szerencsére kiváló, valóban prémium minőségű hibrideket találtunk, amelyek minden várakozásunkat felülmúlják.

Napfényes helyre ültessük! A könnyen melegedő, jó szerkezetű talajt kedveli. A rendszeres tápanyag ellátást és öntözést meghálálja.
Ajánlott növénysűrűség: 2-3 padlizsán palánta /m2

Rezisztencia

Magas fokú ellenálló képességgel rendelkező hibrid.

További palántáink