Kapor
A nélkülözhetetlen fűszer és gyógynövény
Kiszerelés
9 cm-es cserépben.
Fejlett, azonnal kiültethető kapor palánta.
Napigényes növény
Rendszeres öntözést igényel
Ültetés: márciustól – júniusig
Ár (bruttó)
Kapható
Megjegyzés
A növény jellemzői
A kapor talán a legismertebb fűszer- és gyógynövényünk. Az ernyősvirágzatúak családjába tartozik. Egyéves, kissé fásodó szárú növény. Gyengén fejlett gyökérzete miatt érzékeny a talaj vízellátottságára.
A gyógyászatban vizelethajtónak, szélhajtónak és étvágyjavítónak, fűszerként húsételek, töltelékek, főzelékek, savanyúságok, sütemények ízesítésére használják.
Igények és ellenállóság
Termesztése egyszerű. Rövid tenyészideje miatt egy-két kapálással gyommentesen tartható. Szárazságban néhány öntözést igényel. Öntözés nélkül gyorsan elhervadnak a levelei, és a magtermése is kisebb lesz.
Tavasztól őszig folyamatosan termeszthető.
Rezisztencia
A gombás megbetegedésekre kissé érzékeny