Citromkakukkfű palánta

A kép csak illusztráció

LIMONE

Citrom illatú!

Kiszerelés

9 cm-es cserépben.

Fejlett, azonnal kiültethető citrom illatú kakukkfű palánta.

Napigényes növény

Rendszeres öntözést igényel

Ültetés: márciustól – júniusig

Ár (bruttó)

Kapható

Megjegyzés

A növény jellemzői és felhasználása

A Limone citrom illatú kakukkfű egy 20-30 cm magas, a talajon szétterülő, fásodó szárú évelő cserje. Gyorsan nő. Levelei kerekek, sárgászöld vagy élénkzöld árnyalatúak. Megdörzsölve azokat azonnal lehet érezni az intenzív, kellemes citromos illatot, amely a szúnyogokat is elriasztja.

Fűszerkertben, kerti utak szélén, vagy a házak napsütötte déli oldalánál is termeszthető. Hatóanyaga fertőtlenítő és nyálkaoldó hatású, ezért köhögés elleni gyógyszerekben is használják.

Szárított hajtásait fűszerként is használják, pl. paprika és uborka savanyításához. Ezenkívül igen kedvelt húsfűszer is.

Igények és ellenállóság

Mediterrán származása miatt a kakukkfűnek az átlagosnál magasabb a hőigénye. Kis odafigyeléssel egyszerűen átteleltethető a kertben is, de hosszan tartó hideg hatására jelentős mértékű fagykárt szenvedhet.

Rendkívül fényigényes. Már enyhe árnyék hatására is jelentősen lassul a növény fejlődése. Tűző napsütésben érzi jól magát. Különösen a déli fekvésű domboldalakat szereti.

Szárazságtűrő, de a fiatal növények rendszeres öntözést igényelnek. Vigyázzunk, hogy az öntözést ne vigyük túlzásba, mert a növények fejlődése a túlöntözés hatására jelentősen lelassulhat.

A kakukkfű a talajban nem válogatós, közepes tápanyag igényű növény

További palántáink